Tekvizyon Teknoloji Hizmetleri - Tekvizyon Teknoloji Hizmetleri

12 Mayıs 2020 Salı

Avustralyalı şirkete yeni tip Fidye virüsü NEFILIM saldırısı


Avustralya nakliye devi şirket Nefilim Ransomware virüsü (Cryptolockertarafından vuruldu ve müşterilerin gecikmeler yaşamalarına neden oldu.
Avustralya nakliye ve lojistik devi olan firma fidye yazılımı saldırısı sonucu üç ayda ikinci kez vuruldu . Şirket, Nefilim olarak bilinen nispeten yeni bir fidye yazılımı biçiminin sistemlerini hedef aldığını söyledi. 50 ülkede 1.200'den fazla yerde faaliyet gösteren bir nakliye ve teslimat hizmeti veren şirket. Genellikle eBay gibi e-ticaret devleri tarafından dökme malları, kritik yedek parçaları ve tıbbi malzemeleri taşımakta.
Şirket Pazartesi günü, bazı sunucularında olağandışı etkinlik tespit ettikten sonra belirli BT sistemlerini kapattı ve müşterilerin gecikmeler ve aksamalar yaşamasına neden oldu. Şirket web sitesinde yer alan bir açıklamaya göre, “Şimdiye kadar yapılan araştırmalar sonucunda bu etkinliğin bir fidye yazılımı saldırısının sonucu olduğunu doğrulayabiliriz . “Bu, bu yılın başlarında karşılaştığımız fidye yazılımı olayı ile ilgisi yok. Firmamızın herhangi bir fidye talebine katılma niyeti yok ve bu aşamada ağımızdan herhangi bir verinin çıkarıldığını gösteren hiçbir kanıt yok. ”

NEFILIM Ransomware

Nefilim henüz yeni keşfedildi. Araştırmacılara göre, büyük olasılıkla Nemty , Crysis ve SamSam gibi fidye yazılım ailelerine benzer şekilde Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) aracılığıyla yayılıyor.
Nefilim, Nemty fidye yazılımı ile çok fazla kod paylaşan nispeten yeni bir fidye yazılımı varyantı Nefilim ransomware yeni olmakla birlikte, bu ay tüm cephelerde şirketleri vuruyor gibi görünüyor. Pazartesi günü Sky News Victoria Secret, Nike gibi markalar için iç çamaşırı üreten bir Sri Lanka giyim üreticisi hedefleyen fidye operatörleri. Rapora göre, üreticiden 300 GB özel dosya çaldıklarını ve çalındığı iddia edilen belgelerin bazılarını çevrimiçi yayınladıklarını söylediler.
Nefilim, çeşitli kurbanların fidye ödememesi durumunda halka veri yayınlamakla tehdit edebiliyor, Bu,hareket araştırmacıların çifte gasp olarak adlandırdığı yeni bir fidye yazılımı taktiği .

Tekvizyon Teknoloji Hizmetleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nvidia'nın Windows kullanıcıları için GPU ekran sürücülerindeki bir kaç yüksek yoğunluklu hata, kod yürütmesine, DoS ve daha fazlasına yol açabileceğini bildirdi.

Grafik yonga üreticisi Nvidia, grafik sürücülerindeki iki yüksek yoğunluklu hatayı düzeltti. Saldırganlar, etkilenen Windows oyun ...